SVM: Budućnost nezamisliva bez nas

Savez vojvođanskih Mađara saopštio je, povodom razmirica u vladajućoj vojvođanskoj koaliciji, da je budućnost Vojvodine "nezamisliva" bez te stranke.

Izvor: Beta

Petak, 06.03.2015.

15:36

Default images

U saopštenju se navodi da je SVM nezamenjiva i kao manjinska stranka koja zastupa interese Mađara u Vojvodini, i kao jedna od regionalnih stranaka sa najznačajnijom podrškom birača.

Zbog toga je Predsedništvo SVM ovlastilo i obavezalo pregovaračku delegaciju stranke da radi ostvarivanja interesa Mađara u Vojvodini, u nastavku pregovora "ne odstupi od stečenih pozicija".

Dodaje se da se SVM na svim političkim nivoima zalaže za program zapošljavanja usklađen sa nacionalnim sastavom stanovništva i "odbacuje retoriku koja sugeriše da Mađarima pravo na ravnopravnost pri zapošljavanju pripada samo onda kada se radi, na primer, o prijemu na poslove portira".

SVM je ocenio da se "nastali deficit poverenja" može razrešiti jedino tako što će vladajuće stranke u Vojvodini iskoristiti dijalog za "stvaranje čiste situacije i da političkom partnerstvu vrate neophodan značaj koji je, očigledno, izgubljen u proteklom periodu".

Pored SVM, Vladu Vojvodine čine Demokratska stranka i Liga socijaldemokrata Vojvodine. U poslednje vreme LSV i SVM razmenile su više međusobnih optužbi, nakon čega su se lideri te koalicije dva puta sastali. Konačni dogovor o prevazilaženju nesporazuma nije postignut.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: