Oland: Asad nije dobar partner

Francuski predsednik Fransoa Oland izjavio je da sirijski predsednik Basar al Asad nije kredibilan partner u borbi protiv Islamske države.

Izvor: B92

Četvrtak, 05.03.2015.

23:55

Default images

Posle sastanka sa Haledom Hodžom, novoimenovanim pro-zapadnim vođom sirijske opozicije, Oland je rekao da je Asad glavni uzrok patnje njegovog naroda i porasta broja terorističkih grupa u Siriji, prenela je agencija AFP.

"On je stoga nije kredibilan sagovornik za borbu protiv ID i pripremu Sirije za budućnost", rekao je Oland.

Oland je čestitao Nacionalnoj sirijskoj koaliciji za njihovu inicijativu da se uđe u dijalog sa ostalim pripadnicima opozicije i ohrabrio ih da nastave na tom putu.

On je pozvao na ponovno pokretanje Ženevskog procesa u cilju nalaženja političkog rešenja za haos u Siriji kao "jedino mogućeg rešenja da se okupi sirijski narod, iskorene terorističke grupe i ponovo uspostavi mir u društvu".

Portparol ruskog ministarstva spoljnih poslova Aleksandar Lukaševič rekao je da će Moskva biti domaćin razgovora između predstavnika režima sirijskog predsednika Asada i sirijske opozicije u aprilu, tri meseca posle sastanka dve strane koji je završen bez konkretnih rezultata.

"Predstavnici velikog dela sirijske opozicije se očekuje da izmu učešće u razgovorima", naveo je Lukaševič, dodaje AFP.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: