Roditelji Brauna tuže policajca

Porodica tinejdžera koga je letos u Fergusonu ubio policajac, odlučila je da podnese privatnu tužbu protiv policajca.

Izvor: B92

Četvrtak, 05.03.2015.

18:43

Default images
foto: Beta/AP

Roditelji 18-godišnjeg Majkla Brauna odlučila je da zatraži izvođenje na sud policajca Darena Vilsona, pošto je federalna i državna istraga završena.

“Zvanično smo u procesu formulisanja privatnog slučaja, a verujemo da će tužba uskoro biti podneta. Planiramo da iznesemo gotovo iste dokaze, ali mnogo čistije i tačnije, kako bismo rekonstruisali šta se dogodilo prošlog avgusta“, rekao je advokat Entoni Grej.

On je istakao da porodica i dalje veruje da Vilson nije morao da ubije Brauna.

“Nije trebalo to da se dogodi, u sred bela dana, bez obzira šta je dečak uradio. Bilo je drugih mogućnosti“, zaključio je Grej.

U sredu je doneta odluka Ministarstva pravde da ne optuži Vilsona za bilo kakvo kršenje ljudskih prava u slučaju smrti Brauna, što je zatvorilo federalnu istragu.

Zaključeno je da se tinejdžer potukao sa policajcem, krenuo ka njegovom pištolju, posle čega je policajac uspeo da preotme oružje i puca. On je svoj potez objasnio rečima da se plašio za život.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: