S. Koreja: Napad bodežom - pravda

Zvaničnici Severne Koreje su napad na američkog ambasadora u Južnoj Koreji Marka Liperta nazvali “napad pravde“, prenosi CNN.

Izvor: B92, CNN

Četvrtak, 05.03.2015.

14:40

Default images
Foto: Beta/AP

Pjongjang je naveo da je napad “pravedna kazna za ratne huškače, kao što je SAD“.

Na drugoj strani, Južna Koreja je osudila napad.

“Ovaj napad nije samo fizički napad na ambasadora, već napad na savez SAD i Južne Koreje, i to se ne sme tolerisati“, rekla je predsednica Južne Koreje Park Geun-hje.

Mark Liper je u stabilnom stanju nakon operacije koja je trajala duže od dva sata. Kako se navodi u bolničkom saopštenju, on ima 80 šavova na licu i biće pušten na kućno lečenje za nekoliko dana.

Američkog ambasadora u Južnoj Koreji Marka Liperta bodežom je napao južnokorejski nacionalista koji se protivi vojnom savezu Južne Koreje i SAD.

Kako prenosi CNN, osumnjičeni za napad ima “dugu i problematičnu istoriju” i okrivljuje SAD za sukobe na poluostrvu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: