Ukrajina proteruje ruske medije?

Neimenovani predstavnik ukrajinskog ministarstva spoljnih poslova kaže da se od ove nedelje ne izdaju akreditacije predstavnicima ruskih medija, javlja Tass.

Izvor: B92

Četvrtak, 05.03.2015.

13:22

Default images

Ovakvu odluku je ukrajinski parlament izglasao još 12. februara, a prošle nedelje je ukrajinska služba bezbednosti objavila kako je napravila spisak stotinak ruskih medija, ali taj spisak nije objavljen, prenosi AP.

Ukrajinci su često optuživali ruske medije pod kontrolom države kako izazivaju animozitet prema njihovoj zemlji i lažno slikaju konflikt na istoku zemlje.

Suspenzija akreditacija za ruske medije predstavlja flagrantno kršenje svih međunarodnih propisa o radu novinara na teritoriji različitih zemalja, saopštio je povodom rečene ukrajinske odluke portparol ruskog ministarstva spoljnih poslova Aleksandar Lukaševič, prenosi agencija Tass.

On je stanje oko ruskih novinara u Ukrajini nazvao "ludim, agresivnim i provokativnim".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: