Protesti zbog Specijalnog suda

Opozicija na Kosovu najavila je mogućnost protesta zbog planiranog osnivanja Specijalnog suda za zločine biše OVK.

Izvor: B92

Četvrtak, 05.03.2015.

11:35

Default images

Opozicija i dalje tvrdi da je osnivanje tog suda nepravda za Kosovo i njegov narod, jer se time iskrivljuje i narušava borba OVK.

Novi predsednik pokreta Samoopredeljenje Visar Imer rekao je da bi trebalo ojačati kosovski pravosudni sistem, koji će biti u stanju da se nosi sa svim predmetima koji se dovode u vezu s bilo kakvom vrstom kriminala.

Imeri je dodao da se ne plaši Saveta bezbednosti UN, jer je, prema njegovim rečima, pitanje Specijalnog suda izvan domena te institucije.

Istovremeno, premijer Kosova Isa Mustafa je juče pozvao poslanike Skupštine Kosova da bez dvoumljenja glasaju za osnivanje suda, pošto će on suditi pojedincima, a ne OVK ili narodu Kosova.

Isti zahtev nekoliko puta izneo je i lider DPK i zamenik premijera Hašim Tači.

Osnivanje Specijalnog suda, na osnovu izveštaja bivšeg izvestioca Saveta Evrope Dika Martija o zločinima OVK, od prištinskih vlasti zatražili su i predstavnici SAD i EU.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: