CG: Evakuisani zavejani putnici

Ministarstvo unutrašnjih poslova Crne Gore je saopštilo da su evakuisani putnici iz dva kombija i nekoliko automobila koji su bili zavejani na severu zemlje.

Izvor: Beta

Četvrtak, 05.03.2015.

22:47

Default images

U dva kombija, zavejana na putu Nikšić-Šavnik, bilo je ukupno 14 putnika, dok je među zaglavljenim vozilima bilo i jedno bolničko, s pacijentom iz Pljevalja čije je stanje stabilno, objavili su podgorički mediji.

Ministarstvo u saopštenju navodi da kod planine Veruša spasavaju 12 putnika iz zaglavljenog vozila, među kojima je četvoro dece.

Policija spasava i putnike iz vozila na putu od Podgorice ka Lijevoj Rijeci, ali u saopštenju nije navedeno koliko je ljudi spaseno.

Veliko nevreme pogodilo je čitavu Crnu Goru čiji je jug pod vodom, a sever pod snegom.

Prekinut je saobraćaj na mnogim saobraćajnicama ka severu, a tokom dana je bio prekinut i u primorju.

Mnogi gradovi na severu nisu imali struju zbog kvarova na elektroenergetskoj mreži.

Kiša je poplavila puteve i izazvala odrone, a u grbaljskom selu Glavatske kuće kod Budve poplavljeno je dvadesetak kuća, prenele su podgoričke "Vijesti" koje navode da stanovnici tih kuća odbijaju evakuaciju.

Ministarstvo unutrašnjih poslova je u saopštenju navelo da je organizovalo evakuaciju meštana grbaljskog sela, ali nije precizirano da li su oni evakuisani.

Ministarstvo ukazuje da se, po najavama Hidrometeorološkog zavoda Crne Gore, večeras očekuje stabilizacija vremenskih prilika, ali upozorava građane da "bez preke potrebe" ne kreću na put.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: