Sprečeno finansiranje terorizma

Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH po hitnom postupku usvojio je izmene Krivičnog zakona kojima se sprečava finansiranje terorizma.

Izvor: B92

Četvrtak, 05.03.2015.

15:04

Default images

Time je ispunjen jedan od zahteva Manivala (Komiteta eksperata Veća Evrope za sprečavanje pranja novca i finansiranja terorističkih aktivnosti).

Prethodno je Manival uputio institucijama BiH pismo u kojem se navodi da je 13. april, kada je novo zasedanje ovog komiteta, zadnji rok za usvajanje izmena i dopuna Krivičnog zakona kako BiH ne bi dospela na sivu, odnosno crnu listu u EU.

U dnevni red sednice ovaj predlog zakona uvršten je na zahtev delegata Kluba srpskog naroda po hitnom postupku.

Potpredsednik Doma naroda Ognjen Tadić (SDS) kazao je da je predloženo rešenje zapravo ispunjavanje uslova Manivala da se BiH ne bi našla na crnoj ili sivoj listi kada su u pitanju novčane transakcije u i izvan nje.

Delegat Kluba Bošnjaka Halid Genjac (SDA) je podsetio da je novi rok koji je Manival postavio BiH za izmene Krivičnog zakona koje se odnose na pranje novca i finansiranje terorističkih aktivnosti, 13. april.

Delegati su potom prihvatili da ove izmene budu razmatrane po hitnom postupku a potom su jednoglasno i usvojili zakon, prenosi agencija Fena.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: