HR:Orkanska bura prevrće automobile

Nekoliko osoba povređeno je u nevremenu od jakih udara bure koji od jutarnjih sati traju u Hrvatskoj.

Izvor: B92

Četvrtak, 05.03.2015.

10:58

Default images
Foto: Tanjug

Vetar je prevrnuo tegljač na putu Klis-Solin, vozač je povređen i prevezen u splitsku bolnicu.

Orkanska bura, koja na Pagu duva i do 200 kilometara na sat, osim što je prevrnula parkirani automobil, povredila je i dvoje građana, srušivši ih na ulicu.

Vetar je odneo krov sa zgrade Osnovne škole u Dražicama, kod Rijeke, pa su deca evakuisana.

Na riječkom području bura je nosila delove krovova, čupala stabla, pravila odrone kamenja, a nastavu je otkazalo nekoliko škola.

Olujni vetar u celoj Hrvatskoj uzrokuje probleme, a nadležne službe intervenišu zbog slomljenih stabala, otrgnutih delova fasada i krovova, kontejnera koji su odleteli na saobraćajnice i u more.

Jaki udari vetra koji su zahvatili Dalmaciju oduvali su plovila na more i lome drvene dalekovodne stubove, što stvara teškoće u snabdevanju strujom, prenosi Hina.

Vetar je na Trgovačko transportnom terminalu u Stobreču, kod Splita, urušio krov jedne zgrade, a u Kaštel Lukšiću je urušen deo stare zgrade uz glavnu ulicu.

Zbog pada saobraćajne signalizacije zatvoren je i tunel Sv. Ilija.

Na području Gospića i Karlobaga orkanska bura ponovo je najviše

Štete napravila na električnim vodovima u Podgorju.

Najjači udar bure izmeren je u Prizni 216 kilometara na sat, u prekidu su trajektne linije za Otok Rab i Pag, a u Lici na Koreničkom području palo je najviše snega koji nošen vetrom stvara visoke nanose.

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji vatrogasci su zbog jakog nevremena tokom jutra imali više od dvadeset intervencija a ovom području preti poplava kao u septembru prošle godine, kada je zbog obilne kiše voda ušla u mnoge kuće.

Mnoge saobraćajnice i mostovi zatvoreni su za saobraćaj.
Foto: Tanjug
Saobraćaj se zbog snega na većini putnih pravaca u BiH već odvija otežano i usporeno, a na putnom pravcu Sarajevo - Konjic na planinskom prevoju Ivan potpuno je obustavljen saobraćaj za teretna motorna vozila.

Kako javljaju čitaoci portala Klix.ba, kretanje prema Konjicu i iz tog grada prema Sarajevu je veoma otežano i nailaze na nekoliko zastoja.

Dodatne poteškoće vozačima na putevima na području Kupresa, Livna, Glamoča i Tomislavgrada pričinjava jak vetar koji stvara snežne nanose.

Vozačima se savetuje da, bez obzira na vremenske i saobraćajne uslove, voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Vazdušni saobraćaj na Međunarodnom aerodromu Sarajevo za sada funkcioniše dobro, iako snežne padavine uzrokuju brojne probleme u drumskom.

Što se tiče Slovenije, nadležne službe upozoravaju na izuzetno jak vetar i buru u primorskom regionu i na snazi je žuti meteoalarm, dok se u Makedoniji saobraćaj odvija otežano usled mokrih puteva, delimično pod snegom, a u višim predelima na snazi je zabrana za teška teretna vozila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: