Vlasnik Pobjede tuži Vijesti

Vlasnik podgoričkih listova Pobjeda i Dnevne novine Petros Statis najavio je danas tužbu protiv lista Vijesti.

Izvor: B92

Četvrtak, 05.03.2015.

09:19

Default images

On je najavio tužbu zbog, kako je objavljeno, kampanje koju taj list vodi protiv njega "kroz takozvano istraživačko novinarstvo".

Cilj te kampanje, kako je Statis objasnio u svom saopštenju, jeste da Vijesti nanesu poslovnu štetu njegovim medijima u Crnoj Gori i njemu lično.

Prema rečima Statisa, njegova medijska grupa je najveća konkurencija Vijestima i stoga taj list "već četiri puta u desetak dana objavljuje neistine i falsifikovane informacije" protiv njega i njegovog poslovanja.

"Vijesti vode orkestriranu antikonkurentsku kampanju", ocenio je Statis.

On trvrdi da nije pod istragom i da nikada nije osuđivan, a da je do sada mnogo trpeo zbog "neistina" koje objavljuju Vijesti.

Taj list to čini, kako je Statis objasnio, preko takozvanog Centra za istraživačko novinarstvo "koji su upravo oni (Vijesti) formirali".

Statis je poručio da ga ta kampanja neće spreciti da dalje investira u medije i hotelski biznis u Crnoj Gori.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: