SRB deo projekta protiv kriminala

Policije pet zemalja dunavskog regiona, među kojima i Srbije, sarađivaće na projektu "Denjub properti krajm prodžekt"

Izvor: Beta

Četvrtak, 05.03.2015.

23:47

Default images

Cilj projekta je da se suzbije problem sve većeg broja provala iza kojih stoje međunarodne bande, preneli su nemački mediji.

Po pisanju medija, u Nemačkoj je poslednjih godina alarmantno porastao broj provala u stanove i kuće. Samo u Bavarskoj prošle godine bilo ih je 8.210, 28,6 odsto više u odnosu na 2013. godinu. Procenat rešenih provala u Bavarskoj iznosio je 2013. godine svega 17 odsto.

Bavarska policija pokrenula je zbog toga projekat "Danube Property Crime" čiji je cilj efikasnije hvatanje provalnika, a sarađivaće Nemačka, Austrija, Bugarska, Rumunija, Srbija i Europol.

U Minhenu su se ove sedmice sastali direktori policija zemalja učesnica projekta, kako bi razvili strategije borbe protiv međunarodnih bandi provalnika.

Šef bavarske policije, Vilhelm Šmitbauer rekao je danas na prezentaciji projekta u Minhenu da je cilj da se uz pomoć jedinstvene mreže stručnjaka i redovne razmene podataka zemalja-učesnica olakša i unapredi istraga, ali i spreče krivična dela.

Na taj način, razmenom podataka, kako je objasnio, mogli bi da se rekonstruiši putevi provalnika i lokacije na kojima završava plen.

Istražitelji zemalja-učesnica razmenjivaće i informacije o uhapšenim provalnicima i osumnjičenima, zajedno će analizirati ranije imovinske delikte i tekuća suđenja provalnicima, pošto su to po pravilu serijski kriminalci, navode mediji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: