EU prima samo obrazovane imigrante

Desničarske političke opcije širom Evrope u potrazi za glasovima sve češće se bune zbog bujice imigranata i traže pooštravanje uslova.

Izvor: Veèernji list

Četvrtak, 05.03.2015.

21:43

Default images
foto: Tanjug

Kako piše hrvatski “Večernji list“, lider britanskog UKIP Najdžel Faradž traži da se uvede petogodišnja zabrana ulaska u Veliku Britaniju neobrazovanim imigrantima.

I u Nemačkoj se vodi velika polemika, u koju se 2013. godine uselilo 1.2 miliona ljudi, a iselilo 430.000.

Partija Zelenih se zalaže za zakon koji bi useljenicima dao sigurnost, uz dodatnu kontrolu doseljavanja, dok lider SDP Zigmar Gabrijel smatra da bi trebalo uvesti sistem bodovanja, sličan onome koji ima Kanada.

U toj severnoameričkoj državi imigranti dobijaju bodove za obrazovanje, poznavanje jezika...

Sa druge strane, iz CDU, partije nemačke kancelarke Angele Merkel stižu mušljenja da bi strancima trebalo dati znak da su dobrodošli, međutim i tu ima pluralizma mišljenja.

Peter Tauber ima takav stav koji se razlikuje od stavova ostalih članova CDU, naročito posle velike najezde kosovskih Albanaca u poslednjih nekoliko meseca.

“Večernji“ navodi da ove godine rekordne prilive useljenika očekuju Kanada i Švedska, a u zemlje Evropske unije se najviše doseljavaju državljani Indije, Kine, pakistana, Maroka, Rusije, Ukrajine, Nigerije, Albanije i Filipina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: