MUP: Gde pada, a gde plavi

Ministarstvo unutrašnjih poslova je saopštilo da uglavnom na zapadu Srbije već ima štete od poplava izazvanih jakom kišom koja pada od sinoć.

Izvor: B92

Četvrtak, 05.03.2015.

23:11

Default images
ilustracija: Tanjug

Ministarstvo je istaklo da su pripadnici njegovog Sektora za vanredne situacije, zajedno s drugim nadležnim službama, angažovani u područjima zahvaćenim obilnim padavinama, da prate stanje i da su spremni da reaguju brzo i efikasno.

U saopštenju je navedeno da na teritoriji Novog Pazara i Kraljeva nema opasnosti od poplava, da je Zapadna Morava u blagom porastu, ali je vodostaj ispod redovne odbrane od poplava, dok na pritokama nema opasnosti od izlivanja.

U Guči pada sneg i zadržava se na tlu, a na području Vranja padavine su slabe i nema opasnosti od poplava.

Krupanj nema struje i ekipe Elektrodistribucije rade na uklanjanju kvara.

Reka Jadar i pritoke su u stagnaciji, ali se kod Šabačke Kamenice potok Kozarica izlio u 15-20 dvorišta gde su građani objekte zaštitili džakovima s peskom.

Na delu puta Šabac-Zavlaka saobraćaj je prekinut zbog oštećenja mosta.

Kod Banje Badanje se izlila reka Cernica i poplavila trideset objekata gde je nivo vode od 30 santimetara do jednog metra, ali se voda polako povlači. Vatrogasci-spasioci su evakuisali dva lica.

Nivo reke Save je 60 do 80 santimetara ispod vrha korita.

U okolini Vladimiraca, u selu Beljin, izlili su se reka Vukodraž i potoci Vlasenica i Muratovac, a poplavljena su četiri objekta.

Na svim akumulacijama na Drini - Višegrad, Bajina Bašta i Mali Zvornik stanje je redovno. Protok je veći od 600 kubnih metara u sekundi, a akumulacije mogu da prime prognoziranu količinu padavina, piše u saopštenju.

Na teritoriji Bajine Bašte, Užica, Čajetine, Arilja i Prijepolja prekinuto je snabdevanja elektičnom energijom.

Prekinut je i dalekovod Mali Zvornik-Valjevo. Bez struje su potrošači u Loznici, opštini Ljubovija i u Krupnju. Ekipe Elektrodistribucije su na terenu.

U cilju zaštite Uba od poplave postavljeni su veći nasipi.

U brdsko-planinskom području kiša je prešla u sneg što je povoljno za razvoj hidrološke situacije u donjem slivu reke Kolubare. Vodostaj reka je i dalje u porastu, osim reke Kolubare i Tamnave u gornjem slivu, na području Koceljeve, gde vodostaj stagnira, piše na kraju saopštenja Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: