Kiša pada 16 sati, rast reka 80 cm

Načelnik Odeljenja Sektora za vanredne situacije za Pomoravski okrug Goran Kušić izjavio je da kiša pada 16 sati bez prestanka.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 05.03.2015.

21:58

Default images
Ilustracija: Tanjug

On je istakao i da je u tom delu Srbije nivo reka porastao za 80 centimetara.

"I uz ovakav porast nivoa vode, reke su i dalje u koritima i nema ni jednog mesta, ni jednog domaćinstva koje je ugroženo ili kritično", rekao je Kušić.

"Članovi Sektora i Opštinskih Štabova za vanredne situacije su na terenu, na rekama obilaze kritična mesta i to su radili ceo dan i radiće i tokom noći. Oni su uočili na nekoliko mesta manje odrone zemlje i kamena koji mogu ugoziti učesnike u saobraćaju", rekao je Kušić.

On je dodao da je u pripravnosti i ljudstvo i mehanizacija da, u slučaju potrebe, intervenišu.

Posebna pažnja je usmerena na reke Crnicu u Paraćinu, Resavu u Svilajncu i Despotovcu, Lugomir i Belicu u Jagodini, koje su prošle godine izazvale katastrofalne poplave, dodao je Kušić.

Kušić je istakao da je u Pomoravskom okrugu uredno snabdevanje strujom i nema neprohodnih puteva.

Republički hidrometereološki zavod je upozorio da će vodostaj Crnice, Resave, Lugomira i Belice "narednih dana prevazići granice redovne odbrane od poplava sa mogućnošću dostizanja granica vanredne odbrane od poplava".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: