Zbog snega hiljade bez struje

Vlažan i težak sneg koji od noćas pada u Zlatiborskom okrugu izazvao je kvarove na dalekovodima usled čega je 2.600 potrošača od jutros bez struje.

Izvor: B92

Četvrtak, 05.03.2015.

11:28

Default images
Foto: Freeimages.com (ilustracija)

Trenutno bez struje je 1.600 potrošača u opštini Čajetina u mestima Ljubiš, Vodice i Semegnjevo, u Prijepolju struju nema 600 potrošača, Novoj Varoši 300 i 100 potrošača u opštini Bajina Bašta.

Ekipe su na terenu i kvarovi se otklanjaju.

Do kraja dana struju će dobiti svi potrošači, rekao je Tanjugu rukovodilac Sektora za upravljanje Ogranka ED Užice Dušan Šunjevarić.

Prema informacijama Zimske službe Puteva Užice, svi putni pravci u Zlatiborskom okrugu su prohodni.

Snega ima od 3 do 4 centimetra na magistralnom putu od Užica ka Crnoj Gori,a na snazi je samo zabrana za šlepere preko Debelog brda.

Sve ekipe zimske službe užičkih Puteva su na terenu i čiste sneg sa kolovoza koji jakim intenzitetom pada od 23 časa sinoć.

U Priboju 1.500 domaćinstava bez struje

Zbog težine snega koji su pokidali dalekovode, u Priboju je bez napajanja električnom energijom ostalo 1.500 domaćinstava, potvrdio je Tanjugu predsednik te opštine Lazar Rvović.

"Havarija se desila malopre, a bez struje su potrošači u selima Krajčinovići, Bučje, Krnjača i Sastavci", precizirao je on.

Rvović je rekao da su ekipe Elektrodistribucije na terenu i pokušavaju da otklone kvar.

On je izrazio očekivanje da će do kraja dana sva domaćinstva imati uredno snabdevanje strujom.

Državni put trećeg prioriteta, koji je u nadležnosti JP "Putevi Srbija" , Kokin Brod-Jasenovo-Bela reka je zbog visine snežnog pokrivača neprohodan, kaže za Tanjug direktor novovaroške Direkcije za izgradnju, Miroljub Šaponjić.

"Očekujemo da će ekipe Puteva brzo izaći na teren kako bi pročistile ovaj pravac i obezbedile normalno odvijanje saobraćaja", naveo je on.

Šaponjić je ocenio da ukoliko sneg nastavi da pada jakim intezitetom, navedena saobraćajnica će biti opet neprohodna pa će predstavnici Puteva morati da dežuraju sve vreme na terenu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: