SAD zabrinute zbog S. Koreje

Sjedinjene Američke Države izrazile su ozbiljnu zabrinutost zbog nuklearnih aktivnosti Severne Koreje, kojima je prekršen međunarodni sporazum.

Izvor: Tanjug

Sreda, 04.03.2015.

14:09

Default images

Samo dan ranije Severna Koreja je saopštila da ima moć da odvrati nukleranu pretnju SAD.

Predstavnici SAD kažu da bi severnokorejski ograničeni grafitni reaktor mogao uskoro biti sposoban da proizvde dodatni plutonijum za oružje, pored drugih nuklearnih aktivnosti, prenosi Rojters.

"Ove aktivnosti predstvljaju očigledno kršenje višetrukih rezolucija UN i moraju smesta prestati", navodi se u saopštenju objavljenom na internet stranici misije u Beču u kojem je sedište Međunarodne organizacije za atomsku energiju.

Severna Koreja ispalila je pre dva dana, rakete kratkog dometa u Istočno more i zapretila da će izvesti "nemilosrdne udare" protiv SAD i Južne Koreje.

Južnokorejska agencija Jonap je javila da su rakete ispaljene uoči samog početka zajedničkih godišnjih vojnih vežbi Južne Koreje i SAD, što je razjarilo Pjongjang, preneo je AFP.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

17 h

Podeli: