IFJ:Žene da učestvuju u odlučivanju

Savet za rodnu ravnopravnost Međunarodne federacije novinara (IFJ) pozvao je svoje članice širom sveta da se uključe u kampanju "Stop nasilju nad ženama".

Izvor: B92

Sreda, 04.03.2015.

13:30

Default images

Poziv je upućen povodom predstojećeg 8. Marta - Međunarodnog dana žena.

"Savet IFJ apeluje na novinarske i medijske sindikate da se 8. marta više fokusiraju na podršku i ohrabrivanje žena da aktivnije učestvuju u radu i odlučivanju unutar svojih sindikata", navodi se u saopštenju koje je danas preneo NUNS.

IFJ pozvao je svoje sindikalne članice da na veb sajtove, fejsbuk stranice i tviter profile, uz poruke podrške kampanji, postave tag #IFJVAV.

"Pridružite se kampanji, kako bi naši sindikati bili jači i zaista govorili u ime svih. Isključivanje žena iz punog učešća u sindikatima je pasivan oblik nasilja", navodi se u današnjem saopštenju IFJ.

Kampanja "Stop nasilju nad ženama" počela je 2013. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: