FR: Poternica zbog zločina iz 1982.

Francuska izdala međunarodnu poternicu za trojicom muškaraca, osumnjičenih za umešanost u napad na jevrejski restoran u Parizu pre 33 godine.

Izvor: B92

Sreda, 04.03.2015.

12:51

Default images

Trojica muškaraca koji žive u Jordanu, Norveškoj i palestinskoj Zapadnoj obali, osumnjičeni su posle dugogodišnje istrage napada na restoran "Kod Žoa Goldenberga" u centru Pariza 1982. godine, kada je šestoro ljudi ubijeno i 22 povredjeno.

Osumnjičeni su 59-godišnjak koji živi u Ramali na Zapadnoj obali, 56-godišnjak u Norveškoj i 62-godišnjak u Jordanu.

Poternice je 20. februara izdao francuski sudija za kontra-terorizam Mark Trevidik, koji je sada nadgleda istragu, prenela je agencija AFP.

Istraga je pokazala da je između tri i pet muškaraca učestvovalo u napadu, za koji je okrivljena palestinska ekstremistička grupa Abu Nidal.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: