Emvazi: Moj sin je životinja

Otac Džihadi Džona rekao je da se nadao da će njegov sin umreti pre nego što se pridruži Islamskoj državi.

Izvor: B92

Sreda, 04.03.2015.

11:57

Default images
Muhamed Emvazi kao Džihadi Džon (foto: Beta/AP)

Džasem Emvazi (51) je svog sina Muhameda opisao kao “psa, životinju i teroristu” i rekao da je pre odlaska u džihad zatražio oproštaj od roditelja.

Stariji Emvazi je tek pre nekoliko dana saznao gde mu se sin nalazi, a njegov kolega sa posla Abu Mešal rekao je da mu je to saznjanje mnogo teško palo.

“Obuzele su ga emocije, plakao je sve vreme. Rekao je mnogo loših stvari o svom sinu, rekao je da je pričao sa njim i da je pokušao da ga ubedi da se vrati svom životu, ali on nije hteo da sluša. Džasem je rekao, dođavola sa mojim sinom”, naveo je Mešal koji sa Emvazijem radi u supermarketu u Kuvajtu, 12 kilometara od granice sa Irakom.

Mešal je istakao i da se otac Emvazi odrekao sina 2013. godine, kada ga je Muhamed pozvao iz Turske i tražio blagoslov da ode u Siriju i pridruži se Islamskoj državi.

”Muhamed je pozvao i rekao da ide u džihad. Molio je Džasema da mu to dozvoli i da mu oprosti. Džasem ga je opsovao. Nadao se da će Muhamed umreti pre nego što stigne u Siriju”, rekao je Mešal.

Džasem Emvazi je u nedelju saslušan u Kuvajtu, posle čega je rekao da je toliko osramoćen da ne želi više da dolazi na posao niti izlazi iz kuće.

”Rekao je da ne može da se vrati na posao. Sramota ga je. Rekao je da će sedeti kod kuće, da neće ići ni u džamiju. Ne želi da ga vide drugi ljudi, moli se kod kuće”, dodao je Mešal.

Vlasti u Kuvajtu su posle saslušanja pustile Emvazija, istakle da on nije odgovoran za ponašanje svog sina i da može da se vrati na posao. To on nije učinio.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

13 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: