U Siriji i Iraku 300 građana Kosova

Oko 300 gađana Kosova do sada je učestvovalo u ratu u Siriji ili u Iraku, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Kosova Skenedr Hiseni,

Izvor: Tanjug

Sreda, 04.03.2015.

16:45

Default images

Osim toga, prištinski mediji prenose i da krivični istražni organi vode istragu protiv ukupno 135 lica osumnjičenih za terorizam.

Precizira se da se istraga vodi protiv osumnjičenih za podstrekivanje za ucešće u ratovima van Kosova, posebno u Siriji, na strani teroristickih organizacija.

"U Specijalno tuzilaštvo Kosova prebačeno je osam slučajeva iz 2014. godine, u četiri slučaja je 19 lica pod istragom, u dva slučaja dve osobe, dok je jedan slučaj u preleminarnoj fazi istrage", rekla je portparolka Specijalnog tužilaštva Liridona Kozmaci-Hajdaraj, prenose mediji.

U Specijalnom javnom tužilaštvu 117 lica je osumnjičeno za terorizam, a tokom 2015. godine podignute su četiri optužnice protiv 14 lica za koje se sumnja da su pozivali na izvršenje krivičnih dela, učestvovanje u teroristickim aktima, terorističke grupama ili na obezbeđivanje fondova i materijalnih dobara, rekla je Kozmaci-Hajdaraj.

Ona je dodala da su za ta krivična dela zaprećene kazne Krivičnim zakonom.

Prema njenim rečima, ostala lica optužena su za vrbovanje za odlazak u rat u Siriju i pridruživanje albanskoj grupi koja je ratovala na strani Islamske države.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

12 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: