Bijeljini preti poplava

Civilna zaštita grada Bijeljina uputila je upozorenje stanovništvu zbog opasnosti od poplava.

Izvor: B92

Sreda, 04.03.2015.

09:52

Default images
Foto: Beta/AP/Arhiva

"S obzirom na to da je visok nivo podzemnih voda, da je zemlja zasićena vlagom usled dosadašnjih padavina i da je trenutno visok vodostaj svih vodotokova na području grada, potencijalno je prisutna opasnost od izlivanja reka zbog prognoziranja novih obilnih padavina", navodi se u upozorenju koje prenosi RTRS.

Stanovništvo u Bijeljini, posebno u naseljima uz rečne i bujične vodotoke, pozvano je na maksimalnu opreznost.

Iz gradske Civilne zaštite sugerišu da građani preventivno sklone materijalna dobra koja bi mogla biti zaplavljena, a svim nadležnim gradskim službama naložena je maksimalna pripravnost za delovanje u slučaju potrebe.

U saopštenju Civilne zaštite u Bijeljini navodi se da su, prema prognozama Hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske, za danas i sutra najavljene obilne kišne i snežne padavine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: