Porast vodostaja u narednim danima

Na više reka u Srbiji u naredna dva dana prognoziran je porast vodostaja, mestimično i sa prevezilažanjem redovne granice od poplava.

Izvor: B92

Sreda, 04.03.2015.

14:22

Default images
ilustracija: Tanjug

Na Savi kod Šapca vodostaj će sutra dostići granicu redovne odbrane od poplava, upozorio je Republički hidrometeorloški zavod.

Na Kolubari, Tamnavi, Ligu, Ubu, Drini, Limu, Jadru, Jasenici, Kubršnici, Crnici, Lepenici, Lugomiru i Resavi vodostaji će u naredna dva dana "prevazići granice redovne odbrane od poplava sa mogucgnošću dostizanja granica vanredne odbrane od poplava".

Na Mlavi, Peku i Timoku vodostaji će u petak - 6. marta "dostići i prevazići granice redovne odbrane od poplava", naveo je RHMZ u upozorenju na svom sajtu.

Na gornjem toku Zapadne Morave sa pritokama vodostaji će u naredna dva dana "prevazići upozoravajuće nivoe, a tada će i na gornjem toku Južne Morave sa pritokama "vodostaji dostići upozoravajuće nivoe".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: