Blagojević: Nema rizika od šteta

Nakon prošlogodišnjih poplava urađeno je dosta posla na obnovi infrastrukture i sada ne postoji rizik od eventualnih novih šteta, izjavio je Marko Blagojević.

Izvor: B92

Sreda, 04.03.2015.

09:47

Default images
Foto: Tanjug/Arhiva

Direktor Kancelarije za pomoć i obnovu poplavljenih područja rekao je da je država zbrinula 359 porodica koje su ostale bez krova na glavom, a da je blizu 20.000 porodica je dobilo novčanu pomoć.

"Urađen je ogroman posao na infrastrukturi i objektima koji su pretpreli štetu, a treba da štite od poplava", rekao je Blagojević.

Kako je kazao, sada se došlo u fazu da se može govoriti o prevenciji, odnosno kako da sprečimo štete i uložimo resurse u odbrani od poplava.

Sistem za zaštitu sada je spremniji nego što je to bio u maju prošle godine, imajući u vidu da se sada dobro zna koje rizike poplave nose sa sobom, rekao je Blagojević.

Blagojević je rekao da možda postoji rizik od izlivanja reka, ali ne i od velikih šteta. "Ključno je da nema rizika od šteta jer je puno posla urađeno", rekao je Blagojević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: