SPS ne beži od odgovornosti u Vladi

Funkcioner i poslanik SPS Branko Ružić kaže da za sada nije bilo najava promena u koalicionim odnosima u Vladi Srbije, ističući da SPS ne beži od odgovornosti.

Izvor: Politika, Tanjug

Sreda, 04.03.2015.

23:40

Default images
Foto: Beta, arhiva

Ružić je u intervjuu za "Politiku" precizirao da je Vlada Srbije zasnovana na saradnji i dogovoru dva lidera Aleksandra Vučića i Ivice Dačića.

"Da li će ona biti praćena nekim personalnim promenama, to je pitanje kojim će se, naravno, baviti sam premijer. Što se tiče SPS, naša obaveza je da u tri resora za koja smo preuzeli odgovornost predano radimo na realizaciji ciljeva koje je premijer u ekspozeu izneo, a rukovodeći se našom državotvornom orijentacijom i radeći u interesu građana", rekao je Ružić govoreći o eventualnoj rekonstrukciji Vlade.

Ružić je naglasio da SPS sa koalicijom okupljenom oko SNS deli odgovornost za sve mere koje je ova vlada preuzela, bile one popularne ili nepopularne.

"Da mi želimo da pobegnemo od te odgovornosti, ne bismo ni prihvatili poziv Vučića da učestvujemo u njegovoj vladi", dodao je Ružić.

Na pitanje lista da li će SPS dobiti kompletno rukovodstvo ovog meseca, Ružić je odgovorio da to, naravno, zavisi od predsednika stranke Ivice Dačića, ali da "očekuje da je neki realan okvir da se nešto tako desi tokom marta, ili početkom aprila".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: