"Tužilac da radi bez pritiska"

Predsednik LDP Čedomir Jovanović izjavio je da je za Srbiju važno da tužilac za ratne zločine radi svoj posao bez pritisaka.

Izvor: B92

Sreda, 04.03.2015.

13:10

Default images
foto: Beta

Povodom kritike koju je predsednik Srbije Tomislav Nikolić izrekao na račun tužioca za ratne zločine Vladimira Vukčevića, Jovanović je naveo da nije jasno da li Nikolić tri godine nakon izbora shvata da je predsednik Republike i da njegove izjave ne smeju da predstavljaju pretnje i optužbe.

"Potpuna istina jedino i najefikasnije može da se utvrdi u okvirima nadležnih institucija, koje će raditi bez pritiska i u skladu sa zakonskim okvirom", naveo je Jovanović.

On je dodao da je za Nikolića i sve građane važno i dobro da tužilac odlično radi svoj posao, jer ako on to ne bude radio, "sutra ćemo imati neki novi Hag koji će se time baviti i možda tražiti nekog novog Šešelja".

"Tomislav Nikolić mora da zna da svaki predsednik mora da poštuje nezavisnost državnih institucija, a naročito on zbog svoje političke biografije", rekao je Jovanović.

Po njegovim rečima, da bi postao predsednik Tomislav Nikolić je morao da napravi novu stranku, odrekne se politike radikala i Šešelja.

"Razumem da je dug put od Romanije, gde je imenovan za četničkog vojvodu, do predsedništva Srbije. Ali ne može se zaboraviti geografija zla na ovim prostorima koja je rezultat politike koju je zastupao', rekao je Jovanović.

Nikolić je sinoć za RTS rekao da je tužilac Vukčević samostalan u radu, ali ne i nezavistan od države i da zato mora da je štiti i da on nije organ Haškog tribunala, već ove države i da nije postavljen da samo napada Srbiju.

"Ne pričam o tome šta je izjavljivao, jednom je unapred osudio sve u Hagu, direktno je optužio Aleksandra Vučića i mene, rekao je da nije bilo takvih ne bismo imali potrebe da imamo tužioce, ja to neću zaboraviti nikada", rekao je Nikolić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: