Oland u maju na Kubi

Predsednik Francuske Fransoa Oland otputovaće 11. maja u zvaničnu posetu Kubi, saopštila je Jelisejska palata.

Izvor: Beta/AFP

Utorak, 03.03.2015.

22:11

Default images

To će, kako se navodi, biti prva poseta jednog francuskog predsednika tom ostrvu

"Predsednik republike boraviće od 8. do 11. maja na francuskim Antilima kao i na Kubi. Njegova poseta Kubi 11. maja predstavlja prvi boravak jednog francuskog šefa države toj zemlji", navodi se u saopštenju.

Ovo je prva najava posete nekog zapadnog državnika Kubi od kada su SAD i Kuba 17. decembra objavili njihovo istorijsko otopljavanje odnosa.

Zbližavanje SAD i Kube pozdravila je Evropska unija kao "istorijsku prekretnicu".

EU i Kuba čiji odnosi su prekinuti 2003. godine treba u sredu i četvrtak u Havani da održe treću rundu pregovora za normalizaciju odnosa. Početak pregovora su početkom 2014. jednoglasno odobrili sve članice Unije.

Tokom posete francuskim Antilima Oland će 9. maja predsedavati na Martiniku regionalnom samitu posvećenom pripremi konferencije o klimatskim promenama u Parizu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: