Iran odbacio Obamin zahtev

Iran je danas kao neprihvatljiv odbacio zahtev američkog predsednika Baraka Obame da Teheran zamrzne svoje nuklearne aktivnosti na najmanje 10 godina.

Izvor: B92

Utorak, 03.03.2015.

12:06

Default images
Foto: Beta/AP, arhiva

"Obamin stav je izražen u neprihvatljivim i pretećim frazama...Iran neće prihvatiti preterane i nelogične zahteve...Teheran će nastaviti nuklearne pregovore sa šest svetskih sila", rekao je iranski ministar spoljnih poslova Džavad Zarif, a prenela poluzvanična novinska agencija Fars.

Obama je u jučerašnjem intervjuu agenciji Rojters poručio da Iran treba da pristane na zamrzavanje svoje nuklearne aktivnosti tokom najmanje 10 godina, da bi bio postignut ključni dogovor o njegovom atomskom programu.

Predsednik SAD je istakao kako je ključna nedoumica oko eventualnog postizanja sporazuma o nuklearnom programu sa Iranom, za koji je 30. jun krajnji rok, to da li će Iran pristati na rigorozne inspekcije i na nizak nivo mogućosti obogaćivanja uranijuma koji bi morao da održava.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: