"Otkrivanje ubice prioritet za RUS"

Istraga o ubistvu ruskog opozicionog lidera Borisa Nemcova je prioritet za ruske vlasti, izjavio je bivši ruski ombudsman za ljudska prava Vladimir Lukin.

Izvor: B92

Utorak, 03.03.2015.

11:11

Default images
Foto: Beta/AP

"Za naše vlasti je najvažnije da brzo pronađu ljude koji su planirali i izvršili ubistvo", rekao je Lukin novinarima posle komemoracije Njemcovu u moskovskom centru Saharov, prenosi TAS.

Rešavanje ovog ubistva ima presudni značaj za zdravo društvo u Rusiji, rekao je Lukin koji je proveo dva petogodišnja mandata na funkciji ombudsmana.

Sa tog položaja je otišao u martu 2014. godine.

Ovaj poznati aktivista za ljudska prava je rekao da nije moguće zamisliti da ljude, a naročito poznate ličnosti, ubijaju u blizini Kremlja i da počinioci tih zločina ostanu nekažnjeni, a zločini nerešeni.

Predsednik Rusije Vladimir Putin je obećao da će biti učinjeno sve da organizatori i počinioci ubistva Njemcova dobiju odgovarajuću kaznu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: