Beč: Sve više ljudi odlazi u džihad

Borbama Islamske države u Siriji i Iraku se do sada priključilo više od 200 osoba iz Austrije, tvrdi bečki dnevnik "Esterajh".

Izvor: B92

Utorak, 03.03.2015.

10:11

Default images
Foto: Beta/AP

Austrijsko Ministarstvo unutrašnjih poslova zvanično je objavilo da je do sada 190 lica iz Austrije pošlo u džihad u Siriju i Irak.

Prema insajderu „"Esterajha"“ svakog meseca se broj džihadista iz Austrije povećava za daljih deset, koji do Sirije, gde se priključuju Islamskoj državi, putuju preko Turske.

Među džihadistima iz Austrije su žene i konvertiti, to jest osobe koje su prešle na islam.

Oko 67 džihadista se, u međuvremenu, vratilo u Austriju i nalazi se pod stalnom prismotrom austrijskih vlasti.

Kako se procenjuje, više od 30 džihadista iz Austrije poginulo je na ratištu.

Ministarstvo unutrašnjih poslova, posle terorističkih napada u Francuskoj i Danskoj, povećalo je obezbeđenje institucija.

Ujedno Služba za borbu protiv terorizma i zaštitu ustavnosti (BVT) ukazuje da preti opasnost od strane džihadista-povratnika, kao i onih koji odlaze na ratište.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: