Dodatne sankcije loše za pregovore

Dodatne sankcije protiv Irana zbog njegovih nuklearnih ambicija uništile bi međunarodne pregovore, upozorava članove američkog Kongresa savetnik predsednika SAD

Izvor: B92

Utorak, 03.03.2015.

07:28

Default images
Foto: Beta/AP, arhiva

"Kongres je odigrao izuzetno važnu ulogu u formulisanju sankcija Iranu, i sad ne bi trebalo to da pokvari", rekla je Suzan Rajs.

Ona je dodala da bi dodatne sankcije tokom pregovora uništile razgovore, podelile međunarodnu zajednicu i dovele do toga da SAD budu okrivljene da neuspeh, prenele su agencije.

Rajs je ovo izjavila u Američko-izraelskom komitetu za javne poslove, najjačoj proizraelskoj lobističkoj organiziji u SAD, uoči obraćanja izraelskog premijera Benjamina Netanijahua američkom Kongresu, gde u utorak dolazi na poziv republikanaca, bez prethodnog dogovora sa Belom kućom.

Izraelski lider duboko sumnja u napore Baraka Obame da postigne nuklearni sporazum s Iranom, strahujući da su SAD i pregovarački partneri te zemlje spremni da ostave Teheranu sposobnost da razvije nuklearno oružje.

Netanijahu je naglasio da će govoriti jasno pred Kongresom o pretnji koju bi nuklearni Iran predstavljao za Izrael i za svet.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: