BiH: Hapšenja zbog ratnih zločina

Po nalogu Posebnog odeljenja za ratne zločine Tužilaštva BiH na području Rogatice uhapšeno je pet osoba osumnjičenih za ratne zločine u dva predmeta.

Izvor: Tanjug

Utorak, 03.03.2015.

19:52

Default images

Navedeni osumnjičeni su pod istragom i osumnjičeni su za zločin protiv čovečnosti i ratni zločin protiv civilnog stanovništva.

Sumnjiče se da su kao pripadnici Rogatičke brigade Vojske Republike Srpske u junu i julu 1992. godine počinili ratne zločine nad žrtvama bošnjačke nacionalnosti iz naselja Gračanica u Rogatici.

Prema prikupljenim dokazima, osumnjičeni su počinili progone, ubistva najmanje 15 osoba, silovanja i seksualna zlostavljanja žena bošnjačke nacionalnosti, protivpravna zatočenja, mučenja, zlostavljanja i druge oblike nanošenja teške patnje žrtvama.

U okviru jednog predmeta uhapšeni su Božidar Perišić "Boban“ (53) rođen u Rogatici i Vinko Zoranović "Joja“ (50) rođen u Rogatici.

U okviru drugog predmeta uhapšeni su Dragan Lubarda "Lube“ (59), rođen u Rogatici, Zoran Ilić (47) rođen u Rogatici i Milisav Ikonić (56), rođen u Rogatici, javila je FENA.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: