Naći odgovorne za paljenje ambasada

Ambasador Nemačke Hajnc Vilhelm rekao je večeras za B92 da se nada da će biti pronađeni odgovorni za paljenje ambasada 2008. godine.

Izvor: B92

Utorak, 03.03.2015.

20:45

Default images

"Nije dovoljno utvrditi odgovornost samo policajaca, već i onih koji su donosili odluke", rekao je Vilehlm za B92.

"Nemačka vlada i nemački parlament smatraju da je veoma važno istražiti taj napad, i zaista želim da se zahvalim ministru unutrašnjih poslova Stefavnoviću, koji je oformio radnu grupu. Obavešten sam da je istražitelj već saslušao neke policijske službenike, koji su identifikovani u izveštaju radne grupe. Nadam se da će posle saslušanja tih policajaca, biti moguće identifikovati političke figure koje stoje iza napada 2008. i zatražiti njihovu odgovornost. Nije dovoljno zatražiti odgovornost policijskih službenika, mi želimo odogovornost onih koji su donosili političke odluke", rekao je Vilehlm.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da je završena policijska istraga u vezi sa paljenjem nemačke ambasade u Beogradu 2008. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: