Bujanovac: Prihvaćeni nazivi ulica

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički izjavila je da je problem oko promene naziva ulica u Bujanovcu rešen.

Izvor: B92

Utorak, 03.03.2015.

15:58

Default images
Foto: Tanjug

Ona se sastala u Bujanovcu sa predsednikom Nacionalnog saveta Albanaca Jonuzom Muslijuom.

Udovički je rekla da je pre nekih nedelju dana odobrena promena naziva ulica, jer je prihvaćen predlog koji odgovara svim stanovnicima Bujanovca.

"Pitanje imena ulica u Bujanovcu koja su sada dogovor u skladu sa sastavom stanovništva Bujanovca, a prihvatljiva za sve stanovnike Bujanova je odličan primer kako razum i volja mogu da savladaju prepreku", rekla je Udovički.

Ona je istakla da je predlog napravljen u dogovoru svih, a do njega se došlo tako što je jedan pristrasniji zahtev vraćen i pronađeno je rešenje na obostranu korist.

Udovički je čestitala na izboru za predsednika Nacionalnog saveta albanske nacionalne manjine na izborima 26.oktobra 2014.godine i najavila da će Republički savet za nacionalne manjine uskoro početi ponovo da radi.

Predsednik Nacionalnog saveta Albanaca i Skupštine opštine Bujanovac Jonuz Musliu izrazio je zadovoljstvo što je ministarka posetila Bujanovac i što nije izbegavala razgovor o bilo kom problemu.

"Samo ako sedimo za istim stolom, rešićemo te probleme. Ja želim da idemo napred i zato samo ako sednemo i otvoreno razgovaramo možemo da rešimo sve probleme", naglasio je Musliu.

Na sastanku je bilo reči i o problemima sa udžbenicima na albanskom jeziku i javnim glasilima, kao i upotrebi jezika prilikom upisa u matične knjige rođenih.

"Problem koji smo čuli je pitanje finansiranja rada Nacionalnog saveta, koji je kao druga pitanja sputan nerešenim problemom zvanične procene broja stanovnika u opštinama Bujanovac, Preševo i Medveđa", rekla je Udovički, naglašavajući da postoji volja da se to pitanje reši.

Vrlo je važno, dodala je ona, da se poveća odgovornost prema trošenju novca datog za rad Nacionalnog saveta albanske nacionalne manjine, koji mora da finansiranje svoga rada pretvori u transparentno, zakonito i u okviru nadležnosti saveta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: