TV duel: Ko je prava opozicija

O tome ko je prava opozicija u Vestima B92 govorili su predsednica DSS-a Sanda Rašković Ivić i poslanik DS Dragan Šutanovac.

Izvor: B92

Utorak, 03.03.2015.

21:40

Default images

Za Sandu Rašković Ivić DSS je jedina prava opozicija.

"DSS je prava opozivcija. DS nije prava opozicija jer su oni opozicija vlasti, ali nisu opozicija usmerenja zemlje ka EU. Mi se zalažemo za novo usmerenje zemlje koje je potpuno suprotno od onoga za šta se zalaže i DS i SNS", kaže predsednica DSS.

S druge strane, Dragan Šutanovac ističe da je će upravo DS biti stub okupljana opozicije u narednim poriodu.

"Vlast to podmeće kao kukavičije jaje da ne postoji opozicij, da u ovoj zemlji postoji samo premijer. Isto se pričalo i u martu 2000. Mi smo prava opozicija bez obzira što smo na vlasti u Vojvodini", kaže Šutanovac.

On je dodao da bez obzira što postoje predlozi da bi Bojan Pajtić trebalo da napusti mesto vojvođanskog premijera i da se vrati u skupštinu, odakle bi vodio opoziciju, to nije moguće jer mu to zakon ne dozvoljava.
Sanda Rašković Ivić kaže da su DS i DSS krivci za ovako viskok rejting Srpske napredne stranke.

"DSS kriva što je SNS došla na vlast jer smo mi dali podršku Tomislavu Nikoliću na predsedničkim izborima. To je i otvorilo vrata za sve ono što se posle dešavalo. Mi smo imali jedan sporazum po kojem je trebalo ispoštovati naš stav o Kosovu i Ustavu. Ništa od onoga što je dogovoreno nije ispoštovano. DS je kriva za dolazak SNS na vlast jer je zemlju dovela u jedno stanje krize", rekla je Rašković Ivić.

Ona je rekla i da DSS ne razmišlja o saradnji sa DS ili sa SNS jer ova stranka formira patriotski blok.

Šutanovac ističe da DS sada razmišlja o lokalnim izborima i o formiranju vlade u senci koja će biti alternativa ovoj vladi.

Na pitanje da li će građani glasati za DS koja se predstavlja za socijaldemokratsku stranku, a koju birači percipiraju kao stranku bogatih političara, Šutanovac je rekao:

"Ne mislim da nas percpiraju kao bogate politiače. Ova vlast je jedino uspela da za sve optuđi DS, ali mislim da građani Srbije sada vide da se do 2012. godine žvelo bolje. Ono što je očigledno jeste da raste podrška DS."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: