"U Vladi da bude 30 odsto žena"

Predsednica Ženske parlamentarne mreže u Skupštini Srbije Marija Obradović izjavila je danas da će ta mreža tražiti da učešće žena u Vladi Srbije bude 30 odsto.

Izvor: RTS, Tanjug

Utorak, 03.03.2015.

08:45

Default images
Foto: Tanjug, arhiva

Ženska parlamentarna mreža ima ideju, odnosno cilj da traži 30 odsto žena u Vladi, kao i da žena bude više na upravljačkim pozicijama, da budu na čelu kompanija, uglednih insittucija... Samo tada kada budemo na mestima gde se donose odluke možemo nešto da promenimo, rekla je Obradovićeva za RTS.

Obradovićeva je istakla da je važno da žena ima što biše na upravljačkim mestima, jer se, kako objašnjava, ženski način rešavanja problema pokazao kao dobar.

Mislim da zene moraju da budu dodatni, dobar i jak igrač u timu, muški deo ne treba da nas doživljava kao opasnost, već kao dodatnu jaču desnu ruku”, rekla je Obradović i dodala da žene koje su dobile određene pozicije u parlamentu ne koriste te pozicije u dovoljnoj meri.

Prema njenim rečima, žene moraju da budu posvećenije, jače, da se bave konkretnim temama, kao i da budu agresivnije, ne samo u nastupima, već i u postizanju rezultata.

Podsećajući da je ta mreža bila vrlo aktivna u podnošenju amandmana u budžetskoj raspravi, a kojima se tražilo, pored ostalog, rodno finansiranje, Obradović je kazala da ima još načina na koji se može pomoći ženama u svim oblastima.

U Skupštini Srbije juče je počela konferencija parlamentarki Jugoistočne Evrope ''Ravnopravne i osnažene - zajedno smo jače''.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: