"Nisam videla ubicu Nemcova"

Ukrajinska manekenka Ana Duricka, koja je bila sa ruskim opozicionarom Borisom Nemcovom kad je ubijen, kaže da nije videla ubicu već samo njegov automobil

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 02.03.2015.

13:07

Default images
Foto: Beta/AP

Ona je u izjavi za televizijsku stanicu Dožd rekla da nije videla ništa sumnjivo u trenucima pre ubistva, a tokom samog čina nije uspela dobro da vidi ubicu, prenela je agencija Sputnjik.

"Okrenula sam se i sve što sam videla je automobil svetle boje. Nisam mogla da razaznam ni marku, ni model, ni tablice pošto se vozilo brzo udaljavalo sa mesta ubistva", rekla je Duricka.

Nadzorne kamere su snimile ubistvo Nemcova, ali se na snimku vidi trenutak pre i posle ubistva, a ne i sam čin, preneli su ruski mediji.

Taj video-snimak objavila je juče moskovska televizija "Centar" (TVC), preneo je sajt Raša tudej.

Zločin, koji se dogodio na Moskvoreckom mostu u centru Moskve, snimila je kamera koja snima vremenske uslove u centru grada a koja pripada televiziji TVC.

Snimak je obuhvatio širok kadar Moskvoreckog mosta, u blizini Kremlja, ali je kvalitet snimka takav da mogu da se razaznaju samo automobili na mostu i figure ljudi koji se kreću po njemu.

Kako navodi "Raša tudej", snimak pokazuje da je Nemcov ubijen u 23.31 sati po moskovskom vremenu, a da ga je ubica čekao na stepenicama mosta.

Sam trenutak ubistva nije snimljen, pošto je Nemcova i njegovu pratilju, ženu u belom kaputu, za koju se pretpostavlja da je Duricka, u tom momentu zaklonilo vozilo za čišćenje snega koje je prolazilo mostom.

Ubica je zatim potrčao prema automobilu koji ga je čekao nekoliko metara dalje na mostu, ušao je na mesto suvozača i napustio mesto zločina.

Ranije te večeri su bezbednosne kamere snimile Nemcova i Duricku kako odvojeno stižu u moskovski tržni centar GUM na Crvenom trgu oko 22 sata po lokalnom vremenu.

Opozicionar i manekenka su navodno večerali u jednom od restorana u sklopu GUM-a, a zatim su odlučili da prošetaju do njegovog stana, koji se nalazi u blizini i do kojeg su morali da pređu preko Moskvoreckog mosta.

Nemcov je ubijen u petak kasno naveče u centru Moskve, nedaleko od Kremlja, dan uoči velikog mitinga koji je pripremala opozicija.

Ruski istražni organi istražuju pet mogućih motiva za ubistvo Nemcova, uključujući pretnje koje je on dobio zbog svog stava prema napadu na francuski satirički list "Šarli ebdo", a razmatraju se i mogući poslovni i lični motivi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: