Požar u Kejptaunu, evakuacija

Četiri kuće su uništene, a desetine ljudi evakuisano je iz svojih domova nakon što je u gradu Kejptaun u Južnoafričkoj Republici izbio požar.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 02.03.2015.

12:25

Default images

Požar dodatno pojača vetar koji duva sa obližnjih planina, izjavili su pripadnici vatrogasne službe s tog područja za AFP.

AFP piše da za sada nema informacija o eventualnim ljudskim žrtavama.

Iz Odseka za upravljanje rizicima i katastrofama poručuju da je u toku velika vatrogasna operacija, uključujući i pomoć iz helikopetera, koji bacaju vodene bombe na primorska sela od Muizenberga do Nurdhoka .

"Od jutros na terenu imamo 28 vatrogasnih vozila i 16 pratećih vozila", rekao je za AFP portparol Odseka Onel Ndesi i dodao da je požar, koji je izbio u nedelju popodne, pojačan tokom noći usled snažnog vetra.

Teo Lej iz vatrogasne i spasilačke službe Kejptauna izjavio je da se oko 300 vatrogasaca trenutno bori protiv vatrene stihije, a pomažu im volonteri i osoblje iz Nacionalnog parka "Tejbl mauntin".

"Vatra je zahvatila određene oblasti, ali na višim planinskim obrocima je još uvek nema", dodao je on.

Portparolka nacionalnih parkova Merli Kolins izjavila je za lokalne radio stanice da je gorelo oko 3.000 hektara zemlje u području od Muizenberga do Nurdhoka, gde su poslata dva helikoptera kao pomoć, prenosi AFP.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: