"Preminuli tužilac kontradiktoran"

Argentinska predsednica izjavila je da je specijalni tužilac, koji ju je optuživao za ometanje istrage o terorističkom aktu iz 1994, bio kontradiktoran

Izvor: B92

Ponedeljak, 02.03.2015.

07:49

Default images
Foto: Beta/AP, arhiva

Predsednica Argentine Kristina Fernandes de Kiršner navodi da je preminuli tužilac imao i reči hvale za nju.

Tužilac Alberto Nisman pronađen je 18. januara mrtav u svom stanu, ali još nisu razjašnjene okolnosti njegove smrti nekoliko sati pred planirano istupanje u Kongresu i obrazlaganje optužbi

.

Obraćajući se u nedelju pred poslanicima Kongresa, predsednica Argentine je rekla da je Nisman pisao blagonaklono o njenim govorima u UN, usmerenim na ostvarivanje pravde u slučaju bombaškog napada na jevrejski kulturni centar u Buenos Airesu, u kom je 1994. poginulo 85 ljudi.

De Kiršner je rekla da je to u suprotnosti sa njegovim optužbama da je ona sa drugim funkcionerima prikrivala "iranski trag" u istrazi.

"Kom Nismanu se prikloniti", upitala je ona, a prenosi AP.

De Kiršnerova je ranije rekla da je Nisman dobio lažnu informaciju od jednog od agenata specijalne službe, koji je želeo da diskredituje njenu vladu i da ne namerava da napušta funkciju do izbora, zakazanih za oktobar.

AFP je izvestio da se desetine hiljada pristalica predsednice okupilo u nedelju ispred Kongresa, nekoliko dana pošto je federalni sudija odbio da pokrene sudski postupak protiv nje i posle prošlomesečnih masovnih skupova održanih u znak sećanja na Nismana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

23 h

Podeli: