Vučićeva poruka za Kitarovićevu

Na sastanku u Otočcu na Krki predsednik Slovenije Borut Pahor preneo je predsednici Hrvatske Kolindi Grabar Kitarović poruku premijera Srbije Aleksandra Vučića.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 02.03.2015.

11:19

Default images

Nenajavljeni, neformalni radni susret Pahora i Grabar Kitarović na pola puta između Ljubljane i Zagreba, trajao je u nedelju popodne oko dva sata, a prisustvovali su samo najbliži saradnici, piše slovenačko Delo.

List prenosi saopštenje Pahorovog kabineta da su razgovarali o "jačanju prijateljstva između susednih naroda i dve države", o saradnji u evroatlantskim institucijama i regionalnoj saradnji.

Delo je nezvanično saznalo da je "slovenački predsednik hrvatskoj koleginici preneo poruku srpskog premijera Aleksandra Vučića" koji je nedavno posetio Sloveniju i razgovarao s Pahorom koji želi da se nastavi regionalna inicijativa za jačanje stabilnosti i poverenja u regionu, poznata kao Proces Brdo.

Na sastanku u Otočcu, piše Delo, dvoje predsednika dotaklo se i prve posete Kolinde Grabar Kitarović BiH, što će biti i njena prva službena poseta inostranstvu.

To je, navodi list "bilo i njeno predizborno obećanje" i "govori da je Hrvatska veoma zainteresovana za stabilnost BiH i za njen ulazak u Evropsku uniju (EU) i NATO".

Delo takođe nezvanično saznaje da će predsednica Hrvatske "uskoro i zvanično posetiti Sloveniju", ali se ne navodi datum.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

77 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: