Crnogorac švercovao oružje u Siriji

Ivan Popović (37) iz Berana uhapšen je u Damasku, glavnom gradu Sirije, kada su policajci kod njega pronašli drogu i oružje.

Izvor: B92

Ponedeljak, 02.03.2015.

10:46

Default images
Foto: Thinkstock

Drogu i oružje je, navodno, planirao da prošvercuje pobunjenicima na ratištima.

Popović je uhapšen u planiranoj akciji, pošto je sirijski lokalni komitet imao informaciju o krijumčarima narkotika i oružja za "slobodnu sirijsku vojsku".

Među njima se našao i državljanin Crne Gore, zbog čega je praćeno njegovo kretanje, potvrđeno je za podgorički "Dan" iz više izvora.

Prilikom hapšenja, kako saznaje list, kod njega su pronađena 6,2 kilograma heroina, 23 kilograma eksploziva trotil i 137 kapisli koje se koriste za detonaciju eksplozivnih naprava.

On je uhapšen u kombiju marke "mercedes vito" sa lažnim crnogorskim registarskim oznakama, koje su bile ručno izrađene.

Popović je nakon hapšenja sproveden u zatvor, gde će čekati ishod sudskog postupka zbog pokušaja pomaganja pobunjenicima na tamošnjim ratištima.

List podseća da je u crnogorskom parlamentu za mart zakazana rasprava o izmenama Krivičnog zakonika, kojima su, između ostalog, predviđene zatvorske kazne za crnogorske državljane koji učestvuju u sukobima na ratištima u inostranstvu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: