Tela radnika i dalje u Sibiru

Ni posle 20 dana od nesreće na sibirskom poluostrvu Jamal, posmrtni ostaci šestorice srpskih radnika koji su nastradali u požaru još nisu dopremljeni u Srbiju.

Izvor: Veèernje novosti

Ponedeljak, 02.03.2015.

10:09

Default images

Kako pišu “Večernje novosti”, agonija njihovih porodica se ne završava, jer im niko zvanično ne govori kada da očekuju tela i kada će moći da ih sahrane.

Iz Ministarstva spoljnih poslova kažu da ni oni nemaju nikakvih informacija, a da istraga u Rusiji još nije završena.

Najbliži članovi porodica stradalih Branislava (22) i Miroslava Arsića (29) iz Zemuna, Mirka Matijevića (21) iz Batajnice, Čeda Bogunovića (55) iz Nove Pazove, Slaviše Kadića (55) iz Leške kod Leposavića i Dragana Marjanovića (49) očajni su jer već treću nedelju žive u neizvesnosti. Istraga u Rusiji o uzrocima požara, ali i potvrda identiteta nastradalih, nikako da se završi.

Uzorke za DNK analizu uzimali su naši nadležni, a zatim ih slali na DNK analizu u Rusiji. Međutim, nekoliko porodica tvrdi da kod njih niko još nije ni dolazio da uzme uzorke.

Prema rečima Željke, sestre poginulog Mirka Matijevića, njenim roditeljima su uzeti brisevi iz usta, ali im je naknadno javljeno da se ova vrsta uzoraka ne priznaje u Rusiji i da će nadležni morati ponovo da uzimaju uzorke krvi.

“Osim što smo se čuli sa predstavnicima firme "Velestroj" koja takođe nema nikakvih informacija o toku istrage, niko drugi nas nije zvao niti nam davao bilo kakve vesti. Sve ovo predugo traje i čini se kao da stoji u mestu”, navodi Željka Matijević.

Radnici iz Srbije bili su među osmoricom stradalih u požaru koji se dogodio 8. februara u Sibiru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: