Čačak: Za sanaciju obala 20 mil.RSD

Ministarstvo poljoprivrede Srbije obezbedilo je 20 miliona dinara za uređenje obala reka u Čačku, oštećenih prošlogodišnjim poplavama.

Izvor: B92

Ponedeljak, 02.03.2015.

13:13

Default images
Foto: Tanjug/Arhiva

Ministarka Snežana Bogosavljević Bošković je rekla novinarima u Čačku da će Ministarstvo i lokalna vlast zajednički finansirati sanaciju kanala na Ljubić keju i izgradnju zaštitnih nasipa duž Zapadne Morave koja protiče kroz čačansko selo Zablaće.

"Područje od Zablaća ka Kraljevu pretrpelo je velike štete. Sada, uoči setvene sezone, poljoprivrednici su opravdano zabrinuti jer i manje količine padavina mogu prouzrokovati štetu. Doneli smo odluku da se pripremi projektna dokumentacija i da se završe radovi na sanaciji nasipa kako bi se poljoprivrenici zaštitili", rekla je ona.

Bogosavljevićeva je dodala da će rekonstrukcija kanala za navodnjavanje kroz čačanska sela Parmenac i Katrga biti finansirana novcem iz fonda Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Direktor Javnog preduzeća "Srbijavode" Goran Puzović, rekao je da je situacija na svim vodocima u Srbiji stabilna, i kao veliki problem u centralnoj Srbiji naveo nelegalnu eksploataciju peska i šljunka iz reka i najavio zakonske izmene kako bi se taj problem brzo rešio.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: