Moskva: Pušten ukrajinski poslanik

Poslanik ukrajinske skupštine Aleksej Gončarenko napustio je stanicu milicije u Moskvi, javila je RIA Novosti

Izvor: Beta

Nedelja, 01.03.2015.

17:44

Default images
Foto: Beta/AP

Ukrajinska agencija Ukrinform prenela potvrdu Gončarenkovog advokata o oslobađanju.

RIA Novosti navodi da je u pratnji konzula Ukrajine Genadija Breskaljenka, ranije danas privedeni Gončarenko, ušao u automobil ukrajinske ambasade, gde su ga čekali advokati, i odvezao se.

Ukrinform prenosi da je advokat Mark Fejgin napisao na njegovom nalogu na "tviteru" da je Gončarenko oslobođen.

Pored toga, ukrajinski predsednik Petro Porošenko na "tviteru" je napisao da je Gončarenko u ambasadi Ukrajine.

"Upravo sam telefonom razgovarao s njim", napisao je Porošenko a prenosi TASS.

Gončarenko je, kako navodi ruska državna agencija, pozvan sutra kod prekršajnog sudije zbog odbijanja da se povinuje zakonitom zahtevu pripadnika policije.

TASS je ranije preneo saopštenje pres službe Istražnog komiteta da je istražitelj u odeljenju policije u kom se Gončarenko ispituje o okolnostima krivičnog dela prilikom tragičnih događaja u Odesi, od 2. maja prošle godine, zbog kojih je u Rusiji pokrenuta krivična istraga za pokušaj ubistva državljanina Rusije, koji se našao u zgradi u plamenu.

Moskovska policija zadržala je Gončarenka pre marša održanog u pomen opozicionaru Borisu Njemcovu u Moskvi, a RIA Novosti navodi da je Gončarenko poznat po tome što je učestvovao u događajima u Odesi, kada je u paljenju zgrade Doma sindikata poginulo na desetine aktivista "Antimajdana".

Ranije je udruženje "Antimajdan" iznelo tvrdnju da je Gončarenko neposredno učestvovao u događajima u kojima je poginulo 48 osoba.

Ukrajinske agencije, međutim, prenose izjavu savetnika ministra policije Ukrajine i poslanika Antona Geraščenka da Gončarenko, kako tvrdi, nije imao nikakve veze sa prošlogodišnjim događajima u Odesi, kao i da su svi poginuli bili građani Ukrajine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: