"Džihadi Džon" se plašio službi

Ekstremista Islamske države, poznatiji kao “Džihadi Džon“ u nizu mejlova poslatih 2010. godine, otkrio je da je u strahu od tajnih službi, prenosi Independent.

Izvor: B92

Nedelja, 01.03.2015.

11:10

Default images
Foto: Beta/AP

Mohamed Emvazi je otkrio da se oseća “mrtav čovek koji hoda“, da ga Obaveštajna služba prati i posmatra.

Njega su zaista i promatrali članovi MI5, koji su bili svesni njegove povezanosti sa ekstremističkim grupa šest godina pre neko što se pojavio na snimcima Islamske države.

U mejlovima koje je poslao Robertu Verkiku, nekadašnjem uredniku Independeta, Emvazi je rekao da “postoji mogućnost da će izvršiti samoubistvo“, nakon što se susreo sa čovekom za kojeg je verovao da je špijun.

“Bio sam šokiran. On je zastao nekoliko sekundi, a potom otišao. Znao sam da je on. Ponekad se osećam kao mrtvac koji hoda, bez straha da će me oni ubiti. Uzeću mnogo pilula i zaspati zauvek“, pisalo je u mejlu.

“Džihadista Džon“ je nedavno identifikovan kao Mohamed Emvazi, koji je odrastao u Londonu i živeo do 2012. godine.

Ranije je bivši šef britanske Tajne obaveštajne službe Džon Sojers izjavio da su MI5 i MI6 koristili torturu nad teroristima i time sprečili napad Al Kaide na Britaniju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: