Objavljen snimak ubistva Njemcova

Moskovska televizija „Centar“ objavila je video-snimak ubistva Borisa Njemcova, koji su snimile ulične kamere, prenosi Sputnjik Srbija.

Izvor: B92, Tanjug

Nedelja, 01.03.2015.

11:16

Default images

Iako je snimak prilično mutan jer je snimljen izdaleka, na njemu se razaznaje Njemcov koji šeta sa devojkom. Sustiže ih vozilo za čišćenje snega i gledano iz ugla kamere – zaklanja ih.

U sledećem trenutku, kako se navodi, iza vozila istrčava čovek, uskače u atomobil marke „lada priora“, i odlazi. Po svemu sudeći, on je sačekao političara na stepenicama koje vode na most.

Zločin, koji se dogodio na Moskvoreckom mostu u centru Moskve, snimila je kamera koja snima vremenske uslove u centru grada a koja pripada televiziji TVC, navodi Raša tudej.

Ranije te večeri su bezbednosne kamere snimile Njemcova i njegovu devojku kako odvojeno stižu u moskovsku robnu kuću GUM na Crvenom trgu oko 22 sata po lokalnom vremenu.

Opozicionar i njegova devojka su navodno večerali u jednom od restorana u sklopu GUM-a, a zatim su odlučili da prošetaju do njegovog stana, koji se nalazi u blizini i do kojeg su morali da predju preko Moskvoreckog mosta.

Ruski istražni organi istražuju pet mogućih motiva za ubistvo NJemcova, uključujući pretnje koje je on dobio zbog svog stava prema napadu na francuski satirički list "Šarli ebdo", a razmatraju se i mogući poslovni i lični motivi.

Ruski političar i poslanik Jaroslavske gradske skupštine Boris Nemcov ubijen je 28. februara u centru Moskve.

Prema prelimnarnim podacima, nepoznate osobe su ispalile šest metaka u Nemcova dok je šetao Velikim moskvoreckim mostom.

Vladimir Putin smatra da je ubistvo Borisa Njemcova naručeno i da ima isključivo karakter provokacije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: