"Naći rešenje za povratnike sa KiM"

Policijski sindikat Srbije zatražio je da država nađe rešenje za policajce koji zbog učešća u ratu na Kosovu pate od postraumatskog poremećaja.

Izvor: B92

Nedelja, 01.03.2015.

12:17

Default images
Foto: Tanjug (arhiva)

"Društvo i MUP nemaju odgovor na ovakve probleme... Paradoksalno je da MUP nema nikakvu saradnju sa VMA koja ima iskustva u lečenju takvih poremećaja, pa su ti ljudi ostavljeni sami sebi", piše u saopštenju.

Taj sindikat je peticijom zatražio od nadležnih u MUP-u Srbije da se reši pitanje ratnih veterana, kojima uglavnom nije priznato učestvovanje u borbenim akcijama, rekao je predsednik Policijskog sindikata Srbije Veljko Mijailović.

U saopštenju se dodaje i da je policajac M. M. (50), koji 15 godina pati od postraumatskog poremećaja, pokušao samoubistvo skokom sa prozora svoje sobe u smeštajnom objektu MUP-a u Durmitorskoj ulici u Beogradu.

"U pitanju je ratni veteran, starešina u Posebnim jedinicama policije... Nekoliko puta je lečen od postraumatskih posledica ratnih dešavanja, a više puta je pokušao i da se ubije. I MUP-u i starešinama su vezane ruke, jer uprkos problemima koje ima, on ne može da se prevremeno penzioniše, ali se ne može ni takvom čoveku dati otkaz", saopštio je sindikat.

Dodaje se da je ovaj policajac radio bez oružja, jer se znalo o kakvoj je osobi reč, ali svakom policajcu je ipak oružje na dohvat ruke.

Reprezentativni Policijski sindikat Srbije zatraži je da se hitno nađe rešenje za ovakve slučajeve, kako bi se izbegla veća tragedija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: