Dačić:Na vladi sam kad sam u zemlji

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je danas da sednicama vlade prisustvuje uvek kada je u zemlji i da u inostranstvo putuje isključivo službeno.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 01.03.2015.

18:26

Default images

"U inostranstvo putujem isključivo po odluci vlade da predstavljam zemlju. Sa premijerom (Srbije, Aleksandrom Vučićem) imam redovnu komunikaciju na tu temu, obaveštavam ga gde treba da idemo, zašto i naravno poštujemo njegovu odluku da li negde treba da se ide ili ne", rekao je Dačić na redovnoj konferenciji za medije u Ministarstvu spoljnih poslova.

Dačić je objasnio da MSP ima samo jednog državnog sekretara (Roksandu Ninčić) i da po poslovniku jedino državni sekretar može da zameni odsutnog ministra na sednicama vlade.

“Kada je i državni sekretar u inostranstvu niko drugi iz Ministarstva ne može da ode na sednicu vlade. Toga dana Ninčić je bila u Tirani na sastnku ministara spoljnih poslova jugoistočne Evrope”, rekao je Dačić koji je tada bio u SAD.

On je na pitanje novinara da ipak kaže nešto više o nedavnoj primedbi premijera da bi trebalo da je češće na sednicama vlade, rekao da je sa Vučićem u svakodnevnom kontaktu i da ne postoji problem u komunikaciji između njih, ali da statistika činjenično pokazuje ko je koliko prisutan na sednicama vlade.

Dačić je istakao da uvek prisustvuje i da će prisustvovati sednicama vlade kada je u zemlji.

On je najavio da će 11. marta na poziv šefice hrvatske diplomatije Vesne Pusić posetiti Zagreb, gde će glavna tema razgovora biti pokušaj da se napravi “iskorak” u građenju što boljih odnosa, a da će tokom marta u posetu Srbiji doći ministri spoljih poslova Portugalije i Italije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: