"EU za brže sprovođenje sporazuma"

Ministarka za dijalog u kosovskoj vladi Edita Tahiri kaže da će se EU više angažovati na bržem sprovođenju svih postignutih sporazuma u dijalogu sa Srbijom.

Izvor: Tanjug

Subota, 28.02.2015.

10:31

Default images
Foto: Beta, arhiva

Ona je u intervjuu za dnevnik "Epoka e Re" rekla da je od Evropske unije dobila potvrdu za to i naglasila je da će veoma brzo početi sprovođenje sporazuma o pravosuđu.

"Tokom mog boravka u Briselu dobila sam potvrde iz Evropske unije da će sprovođenje sporazuma o pravosuđu početi veoma brzo. Sada Evropska unija čini poslednje pripreme kako bi što ažurnije sporvela sprovođenje sporazuma koje ima za cilj da se unitarni sistem pravosuđa širi i na severnom delu Kosova", rekla je Tahiri.

Ona je posebna naglasila da bez potpunog i efektivnog sporovođenja svih sporazuma nema više smisla da se nastavljaju razgovori o drugim temama u procesu dijaloga Kosova i Srbije.

Ona je, takođe, rekla da je zahtevala od EU da pomaže Kosovu na putu ka evropskim integracijama.

Tahiri je na kraju kazala da je u susretima koje je imala sa evropskim poslanicima ukazala na značaj rezolucije o Kosovu koja poziva pet članica EU da priznaju Kosovo.

Ona je kazala da priznavanje Kosova od strane ovih pet država ne samo što bi bilo snažan doprinos za mir i stabilnost u regionu i Zapadnom Balkanu nego i u celoj Evropi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: