Eksplozija u centru K. Mitrovice

Nepoznata osoba rano jutros bacila je ručnu bombu u centru severnog dela Kosovske Mitrovice, povređenih nije bilo, ali je pričinjena materijalna šteta.

Izvor: Beta

Subota, 28.02.2015.

09:09

Default images

Eksplozija se dogodila oko 6.30, u centralnoj ulici Kralja Petra Prvog, ispred jednog od lokala, poslasticarnice, čiji je vlasnik Goranac.

Bomba je prouzrokovala oštećenja na osam automobila, koji su tu bili parkirani, na lokalima i privatnim stanovima.

Polomljena su stakla na automobilima, a geleri su završili na prozorskim roletnama pojedinih stanova.

Oštećena su stakla na lokalu gde je došlo do eksplozije.

Kako javlja Tanjugov dopisnik sa lica mesta, kosovska policija je blokirala ovu ulicu, u toku je istraga, a na licu mesta pored pripadnika policije mogu se videti i pripadnici Kfora.

Saobraćaj je obustavljen u glavnoj gradskoj ulici i preusmerava se na druge pravce.

Na licu mesta se može videti i kašika od ručne bombe, koja je aktivirana jutros.

Motivi i počinilac za sada su nepoznati.

"Bombom poručuju Srbima da odu"

Direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju (KiM) Marko Đurić izjavio je da je eksplozivnom napravom koja je bačena jutros u severnom delu Kosovske Mitrovice ponovo poslata poruka proteranim Srbima da se ne vraćaju, a onima koji su ostali da što pre odu sa Kosova.

"U trenutku kada Vlada u Beogradu ulaže maksimalne napore da dođe do normalizacije života na KiM, izgleda da nema ili istinske volje ili sposobnosti druge strane, koja 16 godina ne može da garantuje bezbednost i obezbedi elementarne civilizacijske uslove za iole normalan život i kretanje na Kosmetu", naveo je Đurić.

On je istakao da su počinioci ovog "vandalskog akta" ohrabreni činjenicom da nijedno zlodelo počinjeno nad srpskim stanovništvom na Kosovu i Metohiji do sada nije rasvetljeno, kao i dosadašnjim permanentnim nečinjenjem kosovske policije i drugih organa.

On je kolegama u Prištini poručio da bi bilo korisnije da "umesto što se često bave politikanstvom" preduzmu odlučne korake kako bi bili sprečeni napadi na Srbe, njihovu imovinu, crkve i groblja, te da kazne počinioce incidenata.

"Društvo u kome vlada tolerancija se ne stvara represivnim merama, već iskrenim i doslednim radom na stvaranju društvene klime u kojoj vandalski činovi, poput kamenovanja autobusa, neće biti negovani kao nacionalni folklor, već će biti sramota koja nailazi na opštu osudu", ocenio je Đurić.

Pokrajinski organi u Prištini bi, kako je rekao, morali da se jasno ograde od ovakvih napada, jer u suprotnom daju prećutnu podršku mržnji i nasilju.

"Potom se moraju preduzeti iskrene i vidljive mere kako bi se slični incidenti predupredili, a odgovorni kaznili", naglasio je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: