Ubijeni Nenad Opačić i njegova žena

Vođa veterničke grupe Nenad Opačić (54) i njegova supruga (46) ubijeni su u Novom Sadu, potvrdila je novosadska policija. Policija traga za počiniocima.

Izvor: Beta, Tanjug

Subota, 28.02.2015.

08:57

Default images
Foto: Tanjug

Opačić i njegova supruga ubijeni su nekoliko minuta posle ponoći u ulici Braće Dronjak.

U bračni par Opačić napadač je ispalio desetak metaka. O tome svedoče i oštećenja na parkiranim automobilima. Opačić je odmah preminuo, a njegova supruga na putu do bolnice.

Prema informacijama iz novosadske policije, odmah nakon ubistva policija je blokirala grad.

Načelnik policijske uprave Novi Sad Siniša Radaković izjavio je danas novinarima da je noćas nešto posle ponoći u ulici Braće Dronjak broj 16 počinjeno dvostruko ubistvo.

Radaković je rekao da u interesu istrage druge detalje ovog događaja trenutno ne može izneti u javnost.

"Ubistvo je počinjeno od strane za sada neidentifikovanog lica ili više njih, a svi potencijali policijske uprave Novi Sad angažovani su na pronalaženju počinilaca", rekao je Radaković.

On je kazao da je ubistvo počinjeno na samom ulazu u zgradu.

Nenad Opačić poznat je javnosti od kada je osuđen na dugogodišnju zatvorsku kaznu kao jedan od vodećih ljudi organizacije Firma, koja je povezivana sa trgovinom velike količine droge.

Opačić je uhapšen u akciji „Sablja“ 2003. godine.

Presudom je potvrđeno da se kao šef veterničke grupe bavio preprodajom narkotika, kao i da je bio saradnik zemunskog klana u nekoliko slučajeva otmica i iznude.

Opačićevo ime često je dovođeno u vezu sa mnogim ljudima iz sveta politike. Sa SPO-om 1990. je organizovao miting u Sremskim Karlovcima. Bio
je kum sa Nenadom Čankom, a čuvao je neke od vojvođanskih političara.

Poslednji put Opačić je u javnosti viđen prošle godine kada je policijska racija prekinula njegovo rođendansko slavlje.

Opačić izdržavao je višegodišnju zatvorsku kaznu u Sremskoj Mitrovici, a u vreme ubistva nalazio se na godišnjem odmoru.

Kako je rečeno agenciji Beta u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija, Opačić je bio na "posebnom pravu korišćenja godišnjeg odmora van ustanove".

Precizirano je da je odmor započeo 23. februara, a da je u zatvor u Sremskoj Mitrovići trebalo da se vrati 6. marta.

U upravi je rečeno da je Opačiću ostalo još tri godine zatvora jer mu je kazna isticala 30. januara 2018. godine.

Opačić je, kako su ranije pisali mediji, izlazio tokom vikenda bez policijske pratnje iz zatvora zbog dobrog vladanja.

Samo dan pre ubistva Opačića, ministar policije Nebojša Stefanović konstatovao je da je u Novom Sadu da je stopa kriminaliteta smanjena. Načelniku novosadske policije naložio je da već danas na Novo naselje pošalje policijsko odeljenje, jer je tu najveća stopa kriminaliteta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

157 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: